Реабілітаційний центр «Совушка»

11.07.2022 Життя без кордонів

Реабілітаційний центр «Совушка»

ПОТОЧНИЙ ПРОЄКТ: РЕАБІЛІТАЦІЙНИЙ ЦЕНТР «СОВУШКА»

У зв’язку з повномасштабним вторгненням Російської Федерації, велика кількість поранених і покалічених, а також зруйнована велика кількість медичних закладів.

«ЖИТТЯ БЕЗ КОРДОНІВ» вирішила очолити проєкт з реконструкції будівлі для створення реабілітаційного центру «Совушка».

Історія створення реабілітаційного центру «Совушка»

Під Полтавою у мальовничому тихому селі, успішний підприємець здійснює свою діяльність, забезпечивши близько 30 чоловік робочими місцями. Вже два роки допомагає місцевому самоврядуванню реалізувати соціальні проєкти: допомагає навчальним та лікувальним закладам, надає посильну фінансову допомогу. Кілька років тому підприємець придбав і врятував будівлю від руйнування, яка у майбутньому має стати реабілітаційним центром. Ідея якого виникла кілька років тому від бажання допомагати людям і бути корисним суспільству. Задум перейшов у площину практичної реалізації.
Реабілітаційний центр також має соціальне значення, передбачає працевлаштування 20-25 людей з офіційною заробітною платою. Для сільської місцевості це можливість молоді реалізуватися професійно, не змінюючи місця проживання. Для місцевого самоврядування центр – це надходження податків до місцевого бюджету.

Будівля

Реновація будівлі почалась у 2020 році. Центр розміщується у двоповерховому приміщенні з технічним поверхом та бомбосховищем. За проєктом на першому поверсі буде розміщена рецепція, дирекція, ЛФК зала, кабінет механотерапії, маніпуляційна, водолікувальна кімната, роздягальні та санвузли. На другому поверсі передбачені кабінети лікарів, гостьова тераса, їдальня, палати для стаціонарного лікування хворих на 12-14 ліжко-місць, санвузли та душові кімнати. Два поверхи та бомбосховище центру пов’язані між собою просторими східцями й пасажирським ліфтом. У всьому приміщенні передбачені аварійні виходи та монтаж системи протипожежної безпеки. Палати для хворих просторі та світлі, мають багатофункціональні ліжка, вентиляційну систему, меблі, холодильник, телевізор.

Територія

Територія реабілітаційного центру має 800 м2 з парковою зоною, квітниками, прогулянковими доріжками та місцями для відпочинку. Поруч з центром знаходиться річка та озеро, де можна побачити рідкісні види птахів.

Наші прагнення

Громадська організація «Життя без кордонів» опікується реабілітаційним центром «Совушка». У нас є всі умови для надання якісних реабілітаційних послуг населенню України. Завдяки меценатам ми прагнемо зробити ремонт, закупити медичне обладнання задля впровадження новітніх методів лікування опорно-рухового апарату у пацієнтів. Ми зробили великий вклад у цю справу: придбали приміщення, встановили огорожу, вирівняли територію, замінили дах, підвели воду, електроенергію, оформили документи на будівлю земельної ділянки, та спроектували візуалізацію майбутнього реабілітаційного центру.

Хочемо звернутися до небайдужих людей, які можуть допомогти втілити у життя даний проєкт.

Ціль проєкту:

Діяльність центру спрямована на реабілітацію і профілактику порушень опорно-рухового апарату та лікування наслідків травм.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *